S

Jag är förälskad,som alltid när det gäller indianernas tänke sätt!

Äldre Hopi-Indianer Talar - från "Jakten på Undergångsmyten"

Inläggav Mathias » mån 21 sep 2009, 09:13

Här kommer en mycket sevärd film om äldre som pratar om vår nuvarande situation.


Översättning:
"Tiden utvecklas och kommer till en punkt där den förnyas igen. Först är det en reningstid, sen kommer en förnyelsetid. Nu är vi mycket nära den tiden.

Vi fick veta att vi skulle få se Amerika komma och gå. Och på sätt och vis håller Amerika på att dö. Inifrån. För folk har glömt hur man ska leva på jorden.

Allt är på väg mot en punkt där profetior och människans oförmåga att leva på jorden på ett andligt sätt kommer till en korsväg med stora problem. Vi, hopifolket, tror att om ni inte är andligt förenade med jorden och förstår vad det innebär att leva ett andligt liv på jorden kommer ni troligen inte klara er.

När Columbus kom satte det igång det som vi kallar "första världskriget". Det var det egentliga första världskriget när Columbus kom. För med honom kom alla från Europa. I slutet av andra världskriget var vi bara 800 000 i Amerika. Från 60 miljoner till 800 000. Vi var nästan utrotade här i Amerika.

Allt är andligt. Allt har en ande. Allt är oss givet av skaparen, den enda. Några kallar honom Gud, andra kallar honom Buddha eller Allah, eller andra namn. Vi kallar honom Konkachila, farfar.

Vi är här på jorden i bara några få vintrar, sen går vi till andevärlden. Andevärlden är mer verklig än de flesta av oss tror. Andevärlden är allt.

Över 95% av vår kropp består av vatten. För att hålla sig frisk måste man dricka rent vatten. När Européerna kom hit, Columbus, kunde vi dricka ur alla floder. Om Européerna hade levt på vårt sätt hade vi druckit vårt vatten än i dag. För vattnet är heligt, och luften är helig.

Vår DNA är densamma som trädets. Trädet andas in det som vi andas ut. När trädet andas ut, utnyttjar vi det som det andas ut. Vi har ett gemensamt öde med trädet. Vi kommer alla från jorden. När jorden, vattnet och atmosfären är fördärvade kommer det att framkalla en reaktion. Moder jord reagerar. Enligt hopiprofetiorna ska stormar och översvämningar öka.

För mig är det inte negativt att veta att det ska bli stora förändringar. Det är inte negativt, det är utveckling. När man ser det som utveckling, är det tid. Inget förblir detsamma.

Berättarröst:
Sedan Darwin skrev sitt berömda verk om arternas uppkomst har vetenskapen varit övertygad om att människan härstammar från aporna.


Vi säger alltid: det kanske är er stamfader, men inte vår. Han är en släkting, ingen stamfader.

Ni bör lära er att plantera saker, det är den första förbindelselänken. Ni bör behandla allt som ande, inse att vi alla är en enda familj.

Det finns inget slut. Precis som livet. Livet tar aldrig slut."

http://www.2012forum.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0